Barion Pixel

A Transzformáció társasjáték

A Transzformáció Játék önismereti társasjáték a skóciai Findhorn Alapítvány spirituális közösségében született meg.

A Transzformáció Játék a belső átalakulásról szól; választ ad életed egy épp aktuális kérdésére. Társaid támogatásával és Játékvezetőd irányításával elvezet a helyes döntéshez. Rávilágít a téged visszahúzó nehézségekre és előhozza a rejtett képességeidet, belső erődet, ami segít feloldani azokat.

MI TÖRTÉNIK A JÁTÉK SORÁN?

A Játék tükröt tart személyiségünk és életünk elé, világos visszajelzéseket, pontos felismeréseket és rálátást ad arra, hogy milyen módon szerzünk tapasztalatokat, s hogyan reagálunk azokra. Utat mutat ahhoz, hogyan tudatosítsuk tudattalan mintáinkat, folyamatainkat, reakcióinkat, hogyan szabaduljunk meg azoktól, amelyek gátolnak, s ismerjük fel eddig rejtett képességeinket, amelyeket új erőforrásként hasznosíthatunk céljaink elérése érdekében.

A Játék kezdetén minden játékos megfogalmazza saját személyes kérdését, s végig erre figyelve néz a Játék önismereti tükrébe. Az a probléma vagy kérdés, amelyet játékcélként választunk, érzelmileg is megérint bennünket, s ez még érdekesebbé teszi a részvételt.

MILYEN KÉRDÉSEKRE KERESHETJÜK A VÁLASZT?

Bármilyen aktuális személyes problémára vonatkozó kérdés feltehető, amelyet a játékos jelen élethelyzetében nem tud megválaszolni, amelyből kiutat, megoldást keres. Rákérdezhetünk bármilyen párkapcsolati, családi, munkahelyi, kommunikációs vagy életvezetési gondunkra, pl. „az a szándékom, hogy több időt töltsek a párommal”, „szeretnék kibékülni az unokatestvéremmel”, „hogyan lehetnék türelmesebb a kollégáimmal”, „hogyan szabaduljak meg indokolatlan féltékenységemtől” stb. Vonatkozhat a kérdés életcélunkra, feladatunkra, szemléletünkre, belső, szellemi utunkra is, pl. „szeretnék teljesebb életet élni”, „mi szükséges ahhoz, hogy pályát módosítsak”, „mit kell tennem ahhoz, hogy még harmonikusabb életet élhessek” stb. A feltétel csak annyi, hogy a kérdést pozitív szándék formájában fogalmazzuk meg.

A Játékban és a játékosok felé semmilyen elvárás nincs, de jó, ha tudjuk, hogy a Játéktól várt útmutatást akkor kaphatjuk meg, ha képesek vagyunk őszintén játszani, társainkat támogatni és az időt hatékonyan kihasználni. A játékosoknak garantálniuk kell, hogy minden, ami az asztal körül elhangzik, a négy fal között marad.

 

TÉNYLEG OLYAN EZ A JÁTÉK, MINT MAGA AZ ÉLETÜNK?

A Játék életünket modellezi egy hagyományos társasjátéknak megfelelő kellék-készlettel: játéktábla, bábuk, dobókocka, kártyák, zsetonok stb. Itt viszont a játékosok nem egymással, egy közös pályán versenyeznek a mielőbbi célba jutásért, hanem ki-ki a saját életútján halad végig a Játék négy szintjén: fizikai, érzelmi, értelmi és szellemi szinten. A Transzformáció Játék ősi kelta szimbólumokkal dolgozik, de szellemi gyökerei legalább olyan régiek, mint a Ji King-é vagy a Tarot-é. Formái persze a mai modern szemnek, lelkületnek befogadhatóak és játék mivoltához hűen kellően játékosak.

Életutunkon – akárcsak a való életben – találkozhatunk örömteli és fájdalmas élményekkel, felfedezhetjük és mozgósíthatjuk fel nem ismert tudásunkat, lehetőségeinket, próbára tehetjük intuíciónkat, szabad akaratunkat, szolgálatot teljesíthetünk, elismerhetjük mások és a magunk érdemeit, felismeréseket nyerhetünk, csodákat teremthetünk…

A Játékban szereplő Angyalok fontos és nagy energiájú belső erőforrásainkat; a Felismerések a már tudatos és ismert pozitív tulajdonságainkat, mintáinkat; a Visszatartó erők tudattalan, régi, a túlélést szolgáló, a haladást akadályozó, lassító beidegződéseket, szokásokat képviselnek; az Univerzum üzenetei pedig visszajelzések a szabad akaratunkból hozott döntéseinkre.

Ha a Játék elején jól tettük föl a kérdést, akkor e fizikai, érzelmi, mentális és spirituális szintű belső utazás során csendben befelé figyelve meg fogjuk hallani a választ és megérhetünk a transzformációra, a belső átalakulásra, ami döntésekhez, új elhatározásokhoz vezethet. 

A képzett játékvezető által vezetett Transzformáció Játék lényegesen több lehetőséget ad annál, mint amit a Játék dobozában található játékszabály kínál. A játékvezető jelenléte, figyelme, támogató kérdései és visszajelzései elmélyíthetik, hatékonyabbá tehetik a játékosok egyéni haladását, s a játékosok közötti kommunikációt is.

A Játék segít megérteni, hogy életünk alakítása a saját kezünkben van, s ezért felelősséggel tartozunk.

A Játékot négyen (vagy kevesebben) játszhatják, ismerősök vagy ismeretlenek. Ajánlott játékidő legalább 6-8 óra, de lehet egész nap vagy akár napokon keresztül is játszani. Semmi más nem kell hozzá, mint a rászánt idő és egy nyugodt hely.

Aki csak néhány vidám órát akar eltölteni – lehet! – a Játék játszik vele és jól fogja érezni magát. Aki azonban rászánja magát, hogy beleolvasson lelke regényébe, a Játék teleírja lapjait. A lámpást pedig a játékvezető tartja.